Čitaj mi

ODRŽANA MANIFESTACIJA „SPORTSKO JUTRO NA DETELINARI“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je akciji „Sportsko jutro na Detelinari“ koju je po treći put organizovalo Udruženje građana „Novi Sad“. Ta manifestacija na kojoj je učestvovalo oko 250 dece, ima za cilj da animira omladinu, kao i njihove roditelje za rekreativno bavljenje sportom.

- Veoma nam se dopala ideja projekta da se deca na ovako neposredan način upute na bavljenje sportom i zato je resorna uprava uvek tu da podrži ovu i slične manifestacije. Raduje me to što je „Sportsko jutro na Detelinari“ postalo tradicionalno okupljanje Novosađana i na tome čestitam organizatorima. Edukacija dece, ali i njihovih roditelja, o važnosti i načinu upražnjavanja sportskih aktivnosti je primarna misija Gradske uprave za sport i omladinu. Važno je pravilno edukovati mlade i usmeriti ih još u najranijem uzrastu da se na ispravan i disciplinovan način bave sportom, kako bi se izbegle eventualne povrede i neprijatnosti - rekao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Otvaranju su prisustvovali i paraolimpijka u stonom tenisu Nada Matić i dvostruki svetski prvak u savate boksu Goran Bajšanski. Novosađani koji su došli na igralište na Detelinari, imali su priliku da bodre svoje mališane u raznim spotskim aktivnostima, kao što su skok u dalj, sklekovi, čučnjevi, trbušnjaci i preskakanje prepona na trkačkim i skakačkim poligonima, savate boks i karate, takmičenje u odbojci i u tenisu glavom, a za decu od 3 do 11 godina upriličena je i demonstracija baleta.

Novi Sad, 9. oktobar 2016. godine