Читај ми

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ПОВОДОМ „НОВОСАДСКОГ ОКТОБЕРФЕСТА“

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за новинаре поводом предстојећег „Октоберфеста” који ће бити одржан од 28. до 29. октобра у Мастер центру Новосадског сајма.

-Манифестације овог типа, привлачећи госте из земље и иностранствa, постају све значајнији туристички производ Града Новог Сада. Намера Градске управе за привреду и Туристичке организације јесте да продужи сезону манифестација, поготово што Нови Сад претендује да постане тзв. City Break дестинација. „Октоберфест“ се одржава у затвореном, репрезентативном простору Новосадског сајма и сигуран сам да ће привући бројне посетиоце. Још један битан аспект ове манифестације јесте то што има подршку Немачко-српске привредне коморе, па се очекује долазак привредника који ће имати прилику да у опуштенијој атмосфери размене искуства. Надам се да ће „Октоберфест“ наћи место у календару новосадских манифестација и да ће постати традиционална за наш град-  рекао је Милорад Радојевић.

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић захвалио је Граду на томе што је препознао значај предстојећег „Октоберфеста“ .

-Ступили смо у контакт са приватним компанијама и иновативним појединцима верујући да ће „Окоберфест“ бити подстицај за нове, сличне пројекте који ће се тек наћи у нашем календару и освојити свој простор на тржишту- закључио је Слободан Цветковић.

Председник „Color press“ групе Роберт Чобан је рекао да Војводина има дугу и богату традицију у производњи  пива, па онда  и велики потенцијал у тој врсти туризма.

-Овом манифестацијом желимо да спојимо забаву и привреду са немачком традицијом у Војводини која је заслужна за развој пиварства и стварање култа испијања пива на овим просторима- рекао је Роберт Чобан.

Према речима представнице Немачко-српске привредне коморе Милице Ожеговић „Октобер фест“ је највећи немачки национални фестивал који се проширио ван граница Немачке и слични фестивали се одржавају у целом свету, а ове године и у Новом Саду.

Уочи саме манифестације на Тргу слободе биће постављен промотивни штанд  на коме ће сви грађани моћи конзумирати пиво и переце. Улазнице за „Октоберфест“ ће бити у претпродаји по промотивној цени од 200 динара, а на сам дан Фестивала цена улазница ће бити 300 динара. Предвиђен је и богат музички програм у оквиру којег ће наступити Звонко Богдан, групе „Фрајле“, „Штикле и виклери“, „Гифт“, „ Ортодокс Келтс“, „Ничим изазван“ и многи други.

Нови Сад, 5. октобар 2016. године