Čitaj mi

ODRŽANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM „NOVOSADSKOG OKTOBERFESTA“

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji za novinare povodom predstojećeg „Oktoberfesta” koji će biti održan od 28. do 29. oktobra u Master centru Novosadskog sajma.

-Manifestacije ovog tipa, privlačeći goste iz zemlјe i inostranstva, postaju sve značajniji turistički proizvod Grada Novog Sada. Namera Gradske uprave za privredu i Turističke organizacije jeste da produži sezonu manifestacija, pogotovo što Novi Sad pretenduje da postane tzv. City Break destinacija. „Oktoberfest“ se održava u zatvorenom, reprezentativnom prostoru Novosadskog sajma i siguran sam da će privući brojne posetioce. Još jedan bitan aspekt ove manifestacije jeste to što ima podršku Nemačko-srpske privredne komore, pa se očekuje dolazak privrednika koji će imati priliku da u opuštenijoj atmosferi razmene iskustva. Nadam se da će „Oktoberfest“ naći mesto u kalendaru novosadskih manifestacija i da će postati tradicionalna za naš grad-  rekao je Milorad Radojević.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković zahvalio je Gradu na tome što je prepoznao značaj predstojećeg „Oktoberfesta“ .

-Stupili smo u kontakt sa privatnim kompanijama i inovativnim pojedincima verujući da će „Okoberfest“ biti podsticaj za nove, slične projekte koji će se tek naći u našem kalendaru i osvojiti svoj prostor na tržištu- zaklјučio je Slobodan Cvetković.

Predsednik „Color press“ grupe Robert Čoban je rekao da Vojvodina ima dugu i bogatu tradiciju u proizvodnji  piva, pa onda  i veliki potencijal u toj vrsti turizma.

-Ovom manifestacijom želimo da spojimo zabavu i privredu sa nemačkom tradicijom u Vojvodini koja je zaslužna za razvoj pivarstva i stvaranje kulta ispijanja piva na ovim prostorima- rekao je Robert Čoban.

Prema rečima predstavnice Nemačko-srpske privredne komore Milice Ožegović „Oktober fest“ je najveći nemački nacionalni festival koji se proširio van granica Nemačke i slični festivali se održavaju u celom svetu, a ove godine i u Novom Sadu.

Uoči same manifestacije na Trgu slobode biće postavlјen promotivni štand  na kome će svi građani moći konzumirati pivo i perece. Ulaznice za „Oktoberfest“ će biti u pretprodaji po promotivnoj ceni od 200 dinara, a na sam dan Festivala cena ulaznica će biti 300 dinara. Predviđen je i bogat muzički program u okviru kojeg će nastupiti Zvonko Bogdan, grupe „Frajle“, „Štikle i vikleri“, „Gift“, „ Ortodoks Kelts“, „Ničim izazvan“ i mnogi drugi.

Novi Sad, 5. oktobar 2016. godine