Читај ми

ОДРЖАН СВЕТСКИ КУП УЛИЧНОГ ТРЕНИНГА

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је такмичењу „Светски куп уличног тренинга“ на Тргу Републике у Новом Саду које је организовало спортско удружење „Права страна улице“ и ОПЕНС како би указали на важност физичке активности и рекреације на отвореном.

- Нови Сад је данас престоница уличног тренинга. Овом акцијом су организатори, као и такмичари показали да заиста постоји права страна улице, као и да је много заитересованих за бављење спортом на отвореном простору, кроз дружење, и то из целог света. Све честитке организаторима, и хвала им што су своју идеју преточили у дело које се одражава позитивно на много људи. Суштина такмичења је скретање пажње јавности на то да се створи позитивна конотација „боравка на улици“, јер данас смо видели, она значи забаву, рекреацију, тимски рад и надметање у спорту. Жеља нам је да сви млади из нашег града почну масовно да долазе на овакве манифестације и да редовно тренирају на отвореном. Кроз дружење и такмичење, изграђујемо особине које су блиско повезане са здравим стилом живота и правим вредностима. Град Нови Сад је увек ту да обезбеди адекватне услове за њихово спортско ангажовање и да учини да им спортски садржаји буду лако доступни. Зато подржавамо и ову одличну акцију - рекао је Огњен Цвјетићанин.

ОПЕНС је подржао реализацију манифестације Светски куп уличног тренинга „2к19“, а као резултат тог партнерства, организатори Граду Новом Саду и младима поклањају парк за вежбање на отвореном који ће до краја године бити постављен у склопу „OPENS urban court“ који ће се налазити на кошаркашком терену иза студентских домова, а поред тзв. Кинеске четврти.

У име организатора се обратио Срђан Арсеновић који је нагласио да је циљ целокупног пројекта да млади, који већ проводе време на отвореном, искористе тај боравак на улици за спортске активности кроз које се најбоље брусе животне вештине и креирају праве вредности.

На такмичењу је учествовало 80 вежбача из Србије, Алжира, Гватемале, Сједињених Америчких Држава, Словеније, Пољске, Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Бугарске. Учесници такмичарске зоне су се надметали у две категорије – у вежбама понављања апсолутних згибова, склекова, чучњева, као и у слободном стилу. Најбољи у обе категорије су се на крају борили за титулу најкомплетнијег атлете Kупа.

Нови Сад, 12. октобар 2019. године