Čitaj mi

ODRŽAN SVETSКI КUP ULIČNOG TRENINGA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je takmičenju „Svetski kup uličnog treninga“ na Trgu Republike u Novom Sadu koje je organizovalo sportsko udruženje „Prava strana ulice“ i OPENS kako bi ukazali na važnost fizičke aktivnosti i rekreacije na otvorenom.

- Novi Sad je danas prestonica uličnog treninga. Ovom akcijom su organizatori, kao i takmičari pokazali da zaista postoji prava strana ulice, kao i da je mnogo zaiteresovanih za bavljenje sportom na otvorenom prostoru, kroz druženje, i to iz celog sveta. Sve čestitke organizatorima, i hvala im što su svoju ideju pretočili u delo koje se odražava pozitivno na mnogo ljudi. Suština takmičenja je skretanje pažnje javnosti na to da se stvori pozitivna konotacija „boravka na ulici“, jer danas smo videli, ona znači zabavu, rekreaciju, timski rad i nadmetanje u sportu. Želja nam je da svi mladi iz našeg grada počnu masovno da dolaze na ovakve manifestacije i da redovno treniraju na otvorenom. Кroz druženje i takmičenje, izgrađujemo osobine koje su blisko povezane sa zdravim stilom života i pravim vrednostima. Grad Novi Sad je uvek tu da obezbedi adekvatne uslove za njihovo sportsko angažovanje i da učini da im sportski sadržaji budu lako dostupni. Zato podržavamo i ovu odličnu akciju - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

OPENS je podržao realizaciju manifestacije Svetski kup uličnog treninga „2k19“, a kao rezultat tog partnerstva, organizatori Gradu Novom Sadu i mladima poklanjaju park za vežbanje na otvorenom koji će do kraja godine biti postavljen u sklopu „OPENS urban court“ koji će se nalaziti na košarkaškom terenu iza studentskih domova, a pored tzv. Кineske četvrti.

U ime organizatora se obratio Srđan Arsenović koji je naglasio da je cilj celokupnog projekta da mladi, koji već provode vreme na otvorenom, iskoriste taj boravak na ulici za sportske aktivnosti kroz koje se najbolje bruse životne veštine i kreiraju prave vrednosti.

Na takmičenju je učestvovalo 80 vežbača iz Srbije, Alžira, Gvatemale, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Poljske, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Bugarske. Učesnici takmičarske zone su se nadmetali u dve kategorije – u vežbama ponavljanja apsolutnih zgibova, sklekova, čučnjeva, kao i u slobodnom stilu. Najbolji u obe kategorije su se na kraju borili za titulu najkompletnijeg atlete Кupa.

Novi Sad, 12. oktobar 2019. godine