Читај ми

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ДРУШТВЕНИ ЦЕНТАР

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ састали су се представницима Иницијативе за Друштвени центар, и том приликом представницима Града изложена је идеја о оснивању Друштвеног центра као места сусрета и окупљања грађана и грађанки, односно интерактивне размене искустава и активног учешћа у друштвеном животу, активног провођења слободног времена и унапређивања културе.

Градоначелник Павличић изразио је подршку таквој иницијативи и рекао да Град може да им помогне око изналажења адекватног простора за рад преко ЈП Пословни простор који управља објектима којима Град располаже. Објашњавајући однос између Града и Војске Републке Србије када је реч о војним објектима у Новом Саду, градоначелник Павличић је нагласио да се разматра такав модел да Град инфраструктурно опреми будућу војну базу, а да заузврат добије одређене војне објекте.

Град ће преко Управе за културу дати институционалну подршку комуникацији Иницијативе за Друштвени центар са надлежним државним органима.

 

Нови Сад, 19. јануар 2012. године