Čitaj mi

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA INICIJATIVE ZA DRUŠTVENI CENTAR

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i član Gradskog veća za kulturu mr Andrej Bursać sastali su se predstavnicima Inicijative za Društveni centar, i tom prilikom predstavnicima Grada izložena je ideja o osnivanju Društvenog centra kao mesta susreta i okupljanja građana i građanki, odnosno interaktivne razmene iskustava i aktivnog učešća u društvenom životu, aktivnog provođenja slobodnog vremena i unapređivanja kulture.

Gradonačelnik Pavličić izrazio je podršku takvoj inicijativi i rekao da Grad može da im pomogne oko iznalaženja adekvatnog prostora za rad preko JP Poslovni prostor koji upravlja objektima kojima Grad raspolaže. Objašnjavajući odnos između Grada i Vojske Republke Srbije kada je reč o vojnim objektima u Novom Sadu, gradonačelnik Pavličić je naglasio da se razmatra takav model da Grad infrastrukturno opremi buduću vojnu bazu, a da zauzvrat dobije određene vojne objekte.

Grad će preko Uprave za kulturu dati institucionalnu podršku komunikaciji Inicijative za Društveni centar sa nadležnim državnim organima.

Novi Sad, 19. januar 2012. godine