Читај ми

ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ГРАДА И РТВ ВОЈВОДИНА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са генералним директором РТВ Војводина Миодрагом Копривицом, а тема разговора била је изградња новог објекта за ту медијску установу.

Како је речено на састанку, Град Нови Сад апсолутно подржава одлуку Покрајинске Владе да се формира Одбор за изградњу зграде РТВ Војводина, јер је то једно од суштинских питања како за Град, Покрајину, тако и за државу Србију.

- Нови Сад и даље има један ружан симбол страдања из 1999. године и време је да коначно покренемо решавање тог питања. Град је спреман да као партнер у тиму пружи подршку реализацији изузетно важног пројекта и издвоји део средстава за рушење постојећег објекта на Мишелуку, односно за чишћење терена. Већ сам разговарао са председником Покрајинске Владе Игором Мировићем и циљ нам је да ребалансом и градског и покрајинског буџета у септембру обезбедимо новац и да кренемо да радимо. То су за сада начелни разговори, али кроз седнице Одбора све ће бити конкретизовано, а главна идеја је да Покрајина и Град буду суфинансијери радова на чишћењу терена за изградњу нове зграде – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Како је директор РТВ Војводина известио градоначелника, терен на Мишелуку је проверен и нема никаквих безбедносних ризика од експлозивних направа, радијације и сл.

- Изградња нове зграде РТВ Војводина за Град је значајна и због тога што ће допринети да пуним потенцијалом заживи Мишелук, као веома атрактивна локација, која је за сада запостављена – закључио је градоначелник Милош Вучевић.

Нови Сад, 28. јул 2016. године