Čitaj mi

ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA GRADA I RTV VOJVODINA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa generalnim direktorom RTV Vojvodina Miodragom Koprivicom, a tema razgovora bila je izgradnja novog objekta za tu medijsku ustanovu.

Kako je rečeno na sastanku, Grad Novi Sad apsolutno podržava odluku Pokrajinske Vlade da se formira Odbor za izgradnju zgrade RTV Vojvodina, jer je to jedno od suštinskih pitanja kako za Grad, Pokrajinu, tako i za državu Srbiju.

- Novi Sad i dalјe ima jedan ružan simbol stradanja iz 1999. godine i vreme je da konačno pokrenemo rešavanje tog pitanja. Grad je spreman da kao partner u timu pruži podršku realizaciji izuzetno važnog projekta i izdvoji deo sredstava za rušenje postojećeg objekta na Mišeluku, odnosno za čišćenje terena. Već sam razgovarao sa predsednikom Pokrajinske Vlade Igorom Mirovićem i cilј nam je da rebalansom i gradskog i pokrajinskog budžeta u septembru obezbedimo novac i da krenemo da radimo. To su za sada načelni razgovori, ali kroz sednice Odbora sve će biti konkretizovano, a glavna ideja je da Pokrajina i Grad budu sufinansijeri radova na čišćenju terena za izgradnju nove zgrade – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je direktor RTV Vojvodina izvestio gradonačelnika, teren na Mišeluku je proveren i nema nikakvih bezbednosnih rizika od eksplozivnih naprava, radijacije i sl.

- Izgradnja nove zgrade RTV Vojvodina za Grad je značajna i zbog toga što će doprineti da punim potencijalom zaživi Mišeluk, kao veoma atraktivna lokacija, koja je za sada zapostavlјena – zaklјučio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novi Sad, 28. jul 2016. godine