Читај ми

ОДРЖАН САСТАНАК ПОВОДОМ ПОВЕЋАЊА БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА У ШКОЛАМА

 

Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић присуствоваo je  састанку чланова Савета родитеља новосадских основних школа на којем се разговарало о потреби да се и родитељи што више укључе у активности Града и школа, како би се повећао ниво безбедности ученика у школама.

На предлог Савета за јавни ред, мир и безбедност, Скупштина Града Новог Сада усвојила је одређене мере које треба да допринесу већој безбедности ученика. У изради предлога мера, поред чланова Савета, учествовали су и стручњаци за малолетничку делинквенцију, председници Актива директора и представници градске власти.

-Општи је став да у акцију сузбијања насиља морају да се укључе и родитељи. Један број родитеља из разних школа већ је организовао међусобно повезивање и консултације, а иницијатива је потекла из школе „Прва војвођанска бригада“. Одмах су се прикључиле и школе „Јован Јовановић Змај“ из Каменице и „Јован Поповић“. На овом скупу размотриће се могућности чвршћег повезивања родитеља и начини деловања, родитељи требају бити укључени у све сегменте рада у школама с једним циљем, а то је повећање нивоа безбеднести деце. Такође треба инсистирати на интензивнијем  укучивању деце у ваннавставне активности које су од изузетног значаја јер склањају децу с улице и пружају им могућност да  се кроз разне секције изкажу на креативан начин и покажу то јавности. Ово је основно у превенцији насиља и очекујем да то и подрже родитељи- рекао је том приликом Радомир Дабетић.

Састанку су присуствовали и представници Центра за превенцију девијантног понашања младих, као и руководилац Одељења за малолетничку делинквенцију Ненад Ердељанин.

Нови Сад, 28. мaj 2013. године