Čitaj mi

ODRŽAN SASTANAK POVODOM POVEĆANJA BEZBEDNOSTI UČENIKA U ŠKOLAMA

 

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić prisustvovao je  sastanku članova Saveta roditelјa novosadskih osnovnih škola na kojem se razgovaralo o potrebi da se i roditelјi što više uklјuče u aktivnosti Grada i škola, kako bi se povećao nivo bezbednosti učenika u školama.

Na predlog Saveta za javni red, mir i bezbednost, Skupština Grada Novog Sada usvojila je određene mere koje treba da doprinesu većoj bezbednosti učenika. U izradi predloga mera, pored članova Saveta, učestvovali su i stručnjaci za maloletničku delinkvenciju, predsednici Aktiva direktora i predstavnici gradske vlasti.

-Opšti je stav da u akciju suzbijanja nasilјa moraju da se uklјuče i roditelјi. Jedan broj roditelјa iz raznih škola već je organizovao međusobno povezivanje i konsultacije, a inicijativa je potekla iz škole „Prva vojvođanska brigada“. Odmah su se priklјučile i škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kamenice i „Jovan Popović“. Na ovom skupu razmotriće se mogućnosti čvršćeg povezivanja roditelјa i načini delovanja, roditelјi trebaju biti uklјučeni u sve segmente rada u školama s jednim cilјem, a to je povećanje nivoa bezbednesti dece. Takođe treba insistirati na intenzivnijem  ukučivanju dece u vannavstavne aktivnosti koje su od izuzetnog značaja jer sklanjaju decu s ulice i pružaju im mogućnost da  se kroz razne sekcije izkažu na kreativan način i pokažu to javnosti. Ovo je osnovno u prevenciji nasilјa i očekujem da to i podrže roditelјi- rekao je tom prilikom Radomir Dabetić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Centra za prevenciju devijantnog ponašanja mladih, kao i rukovodilac Odelјenja za maloletničku delinkvenciju Nenad Erdelјanin.

Novi Sad, 28. maj 2013. godine