Читај ми

ОДРЖАН САСТАНАК ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Поводом најављених падавина и ниских температура за наредне дане градоначелник Новог Сада Милош Вучевић одржао је састанак Градског штаба за ванредне ситуације. На састанку је констатовано да су зимске службе градских предузећа, односно ЈКП ''Градско зеленило'', ЈКП ''Чистоћа'', ЈКП ''Паркинг сервис'' и ЈКП ''Пут'' константно на терену.

Градоначелник је информисан да су ангажовани сви расположиви капацитети и механизација у циљу одржавања редовног функционисања града, као и да су надлежне службе у сталној комуникацији и синхронизованом деловању. Речено је да се саобраћајнице чисте редовно према приоритету, да се јавни градски превоз одвија по предвиђеном режиму, и да здравствене установе функционишу уобичајено. Такође, речено је да има довољно места у прихватилиштима за бескућнике, и да ће бити збринути сви којима буде потребно. На састанку Штаба договорено је да ће све виталне установе и службе радити појачано у циљу обезбеђивања несметаног одвијања живота у граду.

Представник Републичког хидрометеоролошког завода известио је присутне да се у наредна два дана очекује стварање снежног покривача висине од 5 до 10cm у Новом Саду, али и да је реч о уобичајеним зимским условима.

Уколико се укаже потреба, грађани се за подршку и информације могу обратити Градској управи за инспекцијске послове тeлeфoном на бројеве: 021/4872-402, 021/4872-403, 021/4872-404, 021/4872-544, као и Управи за ванредне ситуације на број 1985.

Подсећамо предузећа, установе и друга правна лица, предузетнике, као и стамбене заједнице, односно власнике или закупце станова и породичних зграда или кућа, да су, у складу са Одлуком о уређењу Града Новог Сада и Одлуком о општим правилима кућног реда у стамбеним и стамбено-пословним зградама, у обавези да уклањају снег и лед са тротоара, прилазних путева и стаза, да посипају одговарајућим материјалом испред објеката, односно зграда, као и да уклањају снег и лед са кровова објеката.

Нови Сад, 26. фебруар 2018. године