Читај ми

ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА АМБАСАДОРА БРАЗИЛА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Бразила у Београду Њ. Е. Едуарда Ботељу Барбозу и том приликом пожелео му срдачну добродошлицу.

Званичници су оценили да је манифестација ''Дани Бразила'' која се већ десет година одржава у Новом Саду, јако важна за културну размену и боље међусобно упознавање. Градоначелник је рекао да тај догађај доприноси и локалној туристичкој понуди и да је увек прилика за умрежавање и синергију различитих организација и установа, те да ће му Град Нови Сад увек пружити максималну подршку.

На састанку је такође речено да постоји велики простор за јачање веза и у областима привреде, туризма и образовања. Као посебно повољне платформе за заједничке активности наведени су пројекти Омладинска престоница Европе 2019. и Европска престоница културе 2021. године, што се, како је речено, већ у пракси доказало на примеру поменутог новосадског самба карневала ''Дани Бразила''.

Вучевић је истакао да су за ангажман на локалном нивоу, веома битни плодотворни односи Републике Србије и Бразила, и изразио задовољство због политичке подршке коју Бразил пружа Србији када је реч о најважнијим и најостељивијим питањима. Амбасадор Барбоза нагласио је да ће се ускоро навршити 80 година од успостављања званичне дипломатске сарадње и додао да су се две земље током тог периода увек међусобно подржавале.

- Међународна сарадња је неизоставан фактор у процесу општег развоја на путу ка хуманијем друштву, и зато јој Нови Сад придаје заслужени значај – нагласио је Милош Вучевић.

Нови Сад, 13. септембар 2019. године