Čitaj mi

ODRŽAN PRIJEM ZA AMBASADORA BRAZILA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Brazila u Beogradu Nј. E. Eduarda Botelјu Barbozu i tom prilikom poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Zvaničnici su ocenili da je manifestacija ''Dani Brazila'' koja se već deset godina održava u Novom Sadu, jako važna za kulturnu razmenu i bolјe međusobno upoznavanje. Gradonačelnik je rekao da taj događaj doprinosi i lokalnoj turističkoj ponudi i da je uvek prilika za umrežavanje i sinergiju različitih organizacija i ustanova, te da će mu Grad Novi Sad uvek pružiti maksimalnu podršku.

Na sastanku je takođe rečeno da postoji veliki prostor za jačanje veza i u oblastima privrede, turizma i obrazovanja. Kao posebno povolјne platforme za zajedničke aktivnosti navedeni su projekti Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine, što se, kako je rečeno, već u praksi dokazalo na primeru pomenutog novosadskog samba karnevala ''Dani Brazila''.

Vučević je istakao da su za angažman na lokalnom nivou, veoma bitni plodotvorni odnosi Republike Srbije i Brazila, i izrazio zadovolјstvo zbog političke podrške koju Brazil pruža Srbiji kada je reč o najvažnijim i najostelјivijim pitanjima. Ambasador Barboza naglasio je da će se uskoro navršiti 80 godina od uspostavlјanja zvanične diplomatske saradnje i dodao da su se dve zemlјe tokom tog perioda uvek međusobno podržavale.

- Međunarodna saradnja je neizostavan faktor u procesu opšteg razvoja na putu ka humanijem društvu, i zato joj Novi Sad pridaje zasluženi značaj – naglasio je Miloš Vučević.

Novi Sad, 13. septembar 2019. godine