Читај ми

ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА РВАЧЕ И САМБИСТЕ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић и члан Грaдског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примили су најбоље новосадске рваче, Владимира Станкића и Немању Павловића који су на Европском првенству у рвању и Првенству медитерана постигли запажене резултате, као и освајачице медаља на недавно одржаном Првенству Европе у самбо спорту Хедвигу Валтер и Ану Вадас.

- Велико ми је задовољство што имам прилику да вас у име Града Новог Сада поздравим и честитам на успеху који сте постигли на важним међународним такмичењима. Ти успеси показују да Нови Сад постаје центар борилачких спортова у Србији, а поред тога што на најбољи начин представљате свој град и своју земљу, ви шаљете важну поруку младим генерацијама да борбеност, напоран рад и фер плеј дају резултате. Град Нови Сад ће наставити да активно ради на унапређивању услова за тренирање и да пружа подршку свима који се залажу за праве вредности, како би и даље доприносили стварању позитивне климе у друштву и градили добру слику Новог Сада – истакао је Борко Илић.

Председник Самбо савеза Србије Славко Обадов захвалио се на пријему и истакао да је велика успех бити првак Европе када је у конкуренцији било око 25 земаља у којима је самбо спорт веома популаран.

- На овом првенству смо узели две златне медаље, а Сениорско првенство Европе, које је пред нама, само ће потврдити колико имамо квалитетне такмичаре, а пре свега такмичарке из Новог Сада – изјавио је Обадов.

Тренер Рвачког клуба Нови Сад Александар Јованчевић рекао је да рвање спада у ред најтрофејнијих спортова у Србији, а да Нови Сад има два најперспективија такмичара када је реч о рвању грчко - римским стилом. Он се такође захвалио Граду Новом Саду на снажној подршци, без које, како је објаснио, клуб не би могао да остварује тако добре резултате.

Нови Сад, 29. април 2015. године