Čitaj mi

ODRŽAN PRIJEM ZA RVAČE I SAMBISTE

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić i član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar primili su najbolje novosadske rvače, Vladimira Stankića i Nemanju Pavlovića koji su na Evropskom prvenstvu u rvanju i Prvenstvu mediterana postigli zapažene rezultate, kao i osvajačice medalja na nedavno održanom Prvenstvu Evrope u sambo sportu Hedvigu Valter i Anu Vadas.

- Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da vas u ime Grada Novog Sada pozdravim i čestitam na uspehu koji ste postigli na važnim međunarodnim takmičenjima. Ti uspesi pokazuju da Novi Sad postaje centar borilačkih sportova u Srbiji, a pored toga što na najbolji način predstavljate svoj grad i svoju zemlju, vi šaljete važnu poruku mladim generacijama da borbenost, naporan rad i fer plej daju rezultate. Grad Novi Sad će nastaviti da aktivno radi na unapređivanju uslova za treniranje i da pruža podršku svima koji se zalažu za prave vrednosti, kako bi i dalje doprinosili stvaranju pozitivne klime u društvu i gradili dobru sliku Novog Sada – istakao je Borko Ilić.

Predsednik Sambo saveza Srbije Slavko Obadov zahvalio se na prijemu i istakao da je velika uspeh biti prvak Evrope kada je u konkurenciji bilo oko 25 zemalja u kojima je sambo sport veoma popularan.

- Na ovom prvenstvu smo uzeli dve zlatne medalje, a Seniorsko prvenstvo Evrope, koje je pred nama, samo će potvrditi koliko imamo kvalitetne takmičare, a pre svega takmičarke iz Novog Sada – izjavio je Obadov.

Trener Rvačkog kluba Novi Sad Aleksandar Jovančević rekao je da rvanje spada u red najtrofejnijih sportova u Srbiji, a da Novi Sad ima dva najperspektivija takmičara kada je reč o rvanju grčko - rimskim stilom. On se takođe zahvalio Gradu Novom Sadu na snažnoj podršci, bez koje, kako je objasnio, klub ne bi mogao da ostvaruje tako dobre rezultate.

Novi Sad, 29. april 2015. godine