Читај ми

ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У ГОЛФУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је шестом Међународном турниру у голфу „NOVI SAD OPEN“ чији је покровитељ Град Нови Сад, а који организује голф клуб „Центар“ из Новог Сада. На овогодишњем турниру је учествовало 42 играча из земље и региона, а присуствовао је и велики број посетилаца који су имали прилику да на ''Дану отворених врата'' науче основне елементе овог спорта.

- Овакви турнири који су отворени за грађане одлична су прилика за популаризацију голфа. Спортске вредности голфа су велике, али он има своју улогу и у јачању туризма и привреде, тако да ће Град увек подржавати сличне манифестације - рекао је  Предраг Свилар и истакао да му је   велико задовољство што из године у годину види напредак у развоју голфа у нашој земљи.

Такмичење се одвијало у три категорије - за мушкарце, жене и јуниоре, на 18 рупа. Победник А категорије био је Дејан Ћурчић, у Б категорији најуспешнији је био Саша Мацановић из Словеније, а у категорији дама све награде су освојиле чланице голф клуба „Центар“. Међу јуниорима најбоље је одиграо Пуниша Плазина. Најближи ударац заставици из једног ударца имао је Драган Лазукић из Прага, а најдужи први ударац имао je Мирцеа Поиана из Румуније. Укупни победник турнира био је гост из Румуније Михаи Дорин.

Нови Сад, 28. април 2014. године