Čitaj mi

ODRŽAN MEĐUNARODNI TURNIR U GOLFU

 

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je šestom Međunarodnom turniru u golfu „NOVI SAD OPEN“ čiji je pokrovitelј Grad Novi Sad, a koji organizuje golf klub „Centar“ iz Novog Sada. Na ovogodišnjem turniru je učestvovalo 42 igrača iz zemlјe i regiona, a prisustvovao je i veliki broj posetilaca koji su imali priliku da na ''Danu otvorenih vrata'' nauče osnovne elemente ovog sporta.

- Ovakvi turniri koji su otvoreni za građane odlična su prilika za popularizaciju golfa. Sportske vrednosti golfa su velike, ali on ima svoju ulogu i u jačanju turizma i privrede, tako da će Grad uvek podržavati slične manifestacije - rekao je  Predrag Svilar i istakao da mu je   veliko zadovolјstvo što iz godine u godinu vidi napredak u razvoju golfa u našoj zemlјi.

Takmičenje se odvijalo u tri kategorije - za muškarce, žene i juniore, na 18 rupa. Pobednik A kategorije bio je Dejan Ćurčić, u B kategoriji najuspešniji je bio Saša Macanović iz Slovenije, a u kategoriji dama sve nagrade su osvojile članice golf kluba „Centar“. Među juniorima najbolјe je odigrao Puniša Plazina. Najbliži udarac zastavici iz jednog udarca imao je Dragan Lazukić iz Praga, a najduži prvi udarac imao je Mircea Poiana iz Rumunije. Ukupni pobednik turnira bio je gost iz Rumunije Mihai Dorin.

Novi Sad, 28. april 2014. godine