Читај ми

ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА СРБА ИЗ КРАЈИНЕ, РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И БИХ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је Фестивалу фолклора Срба из Крајине, Републике Српске и БиХ, који је одржан у Српском народном позоришту у организацији Савеза Срба из региона.

- Нови Сад као ''Српска Атина'', имао је срце да прими све наше сународнике вековима, ма одакле да су долазили и доприносили његовој лепоти и развоју. Као кандидат за Европску престоницу културе Нови Сад је природно место да се подсетимо вредности културе и то у предвечерје великог црквеног, али и школског, празника посвећеног првом српском архиепископу Светом Сави. Као народ имамо обавезу да сачувамо наше духовно и културно благо. Вечерас ћемо уживати у разноврсном фолклору, играма, песмама, ношњама и та шароликост показује наше богатство које треба да нас уједињује - истако је градоначелник Милош Вучевић.

На великој сцени СНП у оквиру Фестивала наступили су КУД ''Железничар''- ансамбл ''Вила'' из Новог Сада, КУД ''Велико коло'' из Ветерника, АКУД ''Соња Маринковић'' из Новог Сада, КУД ''Благоје Паровић'' из Гајдобре, КУД ''Младен Стојановић'' из Бачког Јарка, КУД ''Крајина'' и КУД ''Ћирило и Методије''из Београда.

Нови Сад, 24. јануар 2016. године