Čitaj mi

ODRŽAN FESTIVAL FOLKLORA SRBA IZ KRAJINE, REPUBLIKE SRPSKE I BIH

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je Festivalu folklora Srba iz Krajine, Republike Srpske i BiH, koji je održan u Srpskom narodnom pozorištu u organizaciji Saveza Srba iz regiona.

- Novi Sad kao Srpska Atina, imao je srce da primi sve naše sunarodnike vekovima, ma odakle da su dolazili i doprinosili njegovoj lepoti i razvoju. Kao kandidat za Evropsku prestonicu kulture Novi Sad je prirodno mesto da se podsetimo vrednosti kulture i to u predvečerje velikog crkvenog, ali i školskog, praznika posvećenog prvom srpskom arhiepiskopu Svetom Savi. Kao narod imamo obavezu da sačuvamo naše duhovno i kulturno blago. Večeras ćemo uživati u raznovrsnom folkloru, igrama, pesmama, nošnjama i ta šarolikost pokazuje naše bogatstvo koje treba da nas ujedinjuje - istako je gradonačelnik Miloš Vučević.

Na velikoj sceni SNP u okviru Festivala nastupili su KUD ''Železničar''- ansambl ''Vila'' iz Novog Sada, KUD ''Veliko kolo'' iz Veternika, AKUD ''Sonja Marinković'' iz Novog Sada, KUD ''Blagoje Parović'' iz Gajdobre, KUD ''Mladen Stojanović'' iz Bačkog Jarka, KUD ''Krajina'' i KUD ''Ćirilo i Metodije''iz Beograda.

Novi Sad, 24. januar 2016. godine