Читај ми

ОДРЖАН ДРУГИ „САЈАМ ХУМАНОСТИ“

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је отварању сајамске манифестације „II Град хуманости“ коју је организовало Удружење „Чепом до осмеха“ а уз подршку Градске управе за привреду.

-Драго ми је што је Град Нови Сад другу годину заредом подржао сајам "Град хуманости" јер сва удружења која су овде данас доказују да је могуће бавити се неким послом тако да уз то решавате и шири друштвени проблем. У ишчекивању Закона о социјалном предузетништву, чије усвајање се очекује до краја године, сви треба да радимо на, пре свега, подизању свести о значају социјалних предузећа и њиховом умрежавању, као и на промовисању примера добре праксе. Управо је то и разлог одржавања овог сајма. Град се труди да кроз своје програме запошљавања реши проблем незапослености теже запошљивих категорија. Ове године је кроз програм Јавних радова запослено 71 лице, код 29 послодавца, а за ту меру Град је издвојио 21,5 милиона динара. Такође, у свим другим програмима запошљавања предност имају лица из категорије теже запошљивих - рекао је Радојевић.

Идеја сајма је повезивање удружења, старатеља и деце са сметњама у развоју и особа са инвалидитетом, и представљање њиховог рада. На централном платоу Штранда свако удружење које је учествовало на манифестацији имало је свој штанд и прилику да се јавно представи. Такође, они су имали прилику да науче како да развијају и пласирају свој производ на тржиште и како да оснују социјално предузеће.

Током сајма одржана је и радионица за децу у оквиру које је организовано склапање мозаика од пластичних чепова, а јавности је скренута пажња на хуманост и удружења која се баве том тематиком.

Нови Сад, 25. мај 2019. године