Читај ми

ОДРЖАН ЧЕТРНАЕСТИ САВЕЗНИ СЕМИНАР РЕАЛНОГ АИКИДОА ЗА ДЕЦУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин свечано је отворио 14. по реду Савезни семинар реалног аикидоа за децу који организује Клуб реалног аикидоа „Футог“. На семинару oрганизованом у Средњој пољопривредној школи у Футогу је учествовало више од 150 деце из пет градова Србије која су вежбала и такмичила се у разним дисциплинама, са циљем да се кроз дружење прошири идеја о важности спорта међу омладином.

- Већ традиционално се кроз  семинар у Футогу, по 14. пут наставља са популаризацијом ове борилачке вештине. Градска управа за спорт и омладину већ годинама подржава овај пројекат који је постао традиција града. Сматрамо да ове и сличне спортске манифестације могу само да помогну деци, која поред обавезног и класичног физичког васпитања у школама и школског спорта, добијају још једну перспективу кроз размену искустава са децом из других средина. Увек ћемо подржавати клубове из Новог Сада, који попут Клуба реалног аикидоа „Футог“ раде нешто конструктивно и добро за нашу децу. Конкретно, у овој борилачкој вештини није важно нападати, већ бранити се и добро је учити децу техникама самоодбране, али и укључити их у систем спорта што раније. То гарантује правилан психо-физички развој, али и доприноси бољем здрављу, утиче на склапање нових познанстава, а уз тренинге и овакве скупове гарантује много дружења и забаве  – поручио је Огњен Цвјетићанин.

Организатори су истакли да је циљ једнодневног семинара увежбавање техника самоодбране, као и дружење деце кроз такмичења и тренинге. У име организатора, Марко Дивјак је нагласио да ће деца вежбати на трави, у природи, у прелепом амбијенту Пољопривредне школе, што за  њих представља посебан ужитак, јер је уобичајено место за тренинге фискултурна сала.

-Овај семинар је осмишљен као дружење деце и тренера из целе Србије, и представља својеврсни склоп тренинга, забаве и додатне едукације – рекао је Марко Дивјак.

Нови Сад, 26. мај 2019. године