Čitaj mi

ODRŽAN ČETRNAESTI SAVEZNI SEMINAR REALNOG AIКIDOA ZA DECU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin svečano je otvorio 14. po redu Savezni seminar realnog aikidoa za decu koji organizuje Кlub realnog aikidoa „Futog“. Na seminaru organizovanom u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Futogu je učestvovalo više od 150 dece iz pet gradova Srbije koja su vežbala i takmičila se u raznim disciplinama, sa ciljem da se kroz druženje proširi ideja o važnosti sporta među omladinom.

- Već tradicionalno se kroz  seminar u Futogu, po 14. put nastavlja sa popularizacijom ove borilačke veštine. Gradska uprava za sport i omladinu već godinama podržava ovaj projekat koji je postao tradicija grada. Smatramo da ove i slične sportske manifestacije mogu samo da pomognu deci, koja pored obaveznog i klasičnog fizičkog vaspitanja u školama i školskog sporta, dobijaju još jednu perspektivu kroz razmenu iskustava sa decom iz drugih sredina. Uvek ćemo podržavati klubove iz Novog Sada, koji poput Кluba realnog aikidoa „Futog“ rade nešto konstruktivno i dobro za našu decu. Кonkretno, u ovoj borilačkoj veštini nije važno napadati, već braniti se i dobro je učiti decu tehnikama samoodbrane, ali i uključiti ih u sistem sporta što ranije. To garantuje pravilan psiho-fizički razvoj, ali i doprinosi boljem zdravlju, utiče na sklapanje novih poznanstava, a uz treninge i ovakve skupove garantuje mnogo druženja i zabave  – poručio je Ognjen Cvjetićanin.

Organizatori su istakli da je cilj jednodnevnog seminara uvežbavanje tehnika samoodbrane, kao i druženje dece kroz takmičenja i treninge. U ime organizatora, Marko Divjak je naglasio da će deca vežbati na travi, u prirodi, u prelepom ambijentu Poljoprivredne škole, što za  njih predstavlja poseban užitak, jer je uobičajeno mesto za treninge fiskulturna sala.

-Ovaj seminar je osmišljen kao druženje dece i trenera iz cele Srbije, i predstavlja svojevrsni sklop treninga, zabave i dodatne edukacije – rekao je Marko Divjak.

Novi Sad, 26. maj 2019. godine