Читај ми

ОДМАКЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ОБЈЕКТА ДОМА ЗДРАВЉА НА АДИЦАМА

Први спрат новог објекта Дома здравља у насељу Адице је под кровом, а до краја марта следеће године биће у потпуности завршен, када ће уследити уношење опреме и партерно уређење. То је рекао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је данас са чланом Градског већа за здравство др Драганом Стајићем и директором Дома здравља ''Нови Сад'' Веселином Бојатом обишао градилиште.

- Адице ће коначно добити свој Дом здравља јер сe бележи раст броја становника. Процене су да ће овај објекат пружати услуге за 17000 грађана, а пројектован је да капацитет буде за 20 посто већи, како би могао да задовољи и будуће потребе. Ту ће бити смештене све службе Дома здравља. Снага здравственог система показује снагу целе заједнице. Наредне године завршићемо реконструкцију објекта на Лиману 4, чека нас обнова објекта на Новом насељу, а ускоро ће бити отворен Репродуктивни центар у Алмашкој улици. Заједно са Републиком и Покрајином борићемо се да Нови Сад добије општу градску болницу. Циљ нам је да буду што краћи редови, да се мање чека на здравствене услуге и да систем буде што ефикаснији. Епидемиолошка ситуација је добра и даље је једноцифрен број инфицираних, нешто већи него претходних дана, али морамо бити опрезни. Долазе хладнији дани, угоститљски објекти мораће да функционишу у затвореном простору, тако да морамо бити дисциплиновани, јер од нас зависи даљи развој ситуације. Лекари препоручују вакцинисање против сезонског грипа. У Нови Сад стигла је 21000 вакцина. Ја ћу се вакцинисати, то је ствар одлуке, али пошто посредно тако може да се утиче на епидемију, мислим да је и ствар одговорности – нагласио је градоначелник Милош Вучевић. Приликом посете градилишту представницима Службе опште медицине уручене су униформе које су купљене из донације Владе Словачке Републике за све запослене у Дому здравља ''Нови Сад''.

- Градоначелник је у сарадњи са амбасадом Словачке Републике обезбедио 2968000 динара за набавку 2588 делова униформе коју ће добити сви запослени у Дому здравља, а исту такву донацију добио је и Завод за хитну медицинску помоћ. На лиманском објекту радови се одвијају и брже него што је планирано, а када буде завршена његова реконструкција, биће то понос овог града. Запослени у Дому здравља су се дивовски борили у претходних шест месеци, од спремачице до последњег доктора у ковид амбуланатама, и њиховом заслугом Нови Сад има добре резултате у борби са епидемијом – рекао је Веселин Бојат.

Према речима члана Градског већа за здравство др Драгана Стајића, Град ће још више и боље улагати у примарну здравствену заштиту која је основа лечења становништва. Он се захвалио представницима медија што доприносе развијању свести о значају примарне здравствене заштите.

Нови Сад, 1. октобар 2020. године