Čitaj mi

ODMAKLI RADOVI NA IZGRADNJI OBJEKTA DOMA ZDRAVLJA NA ADICAMA

Prvi sprat novog objekta Doma zdravlјa u naselјu Adice je pod krovom, a do kraja marta sledeće godine biće u potpunosti završen, kada će uslediti unošenje opreme i parterno uređenje. To je rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je danas sa članom Gradskog veća za zdravstvo dr Draganom Stajićem i direktorom Doma zdravlјa ''Novi Sad'' Veselinom Bojatom obišao gradilište.

- Adice će konačno dobiti svoj Dom zdravlјa jer se beleži rast broja stanovnika. Procene su da će ovaj objekat pružati usluge za 17000 građana, a projektovan je da kapacitet bude za 20 posto veći, kako bi mogao da zadovolјi i buduće potrebe. Tu će biti smeštene sve službe Doma zdravlјa. Snaga zdravstvenog sistema pokazuje snagu cele zajednice. Naredne godine završićemo rekonstrukciju objekta na Limanu 4, čeka nas obnova objekta na Novom naselјu, a uskoro će biti otvoren Reproduktivni centar u Almaškoj ulici. Zajedno sa Republikom i Pokrajinom borićemo se da Novi Sad dobije opštu gradsku bolnicu. Cilј nam je da budu što kraći redovi, da se manje čeka na zdravstvene usluge i da sistem bude što efikasniji. Epidemiološka situacija je dobra i dalјe je jednocifren broj inficiranih, nešto veći nego prethodnih dana, ali moramo biti oprezni. Dolaze hladniji dani, ugostitlјski objekti moraće da funkcionišu u zatvorenom prostoru, tako da moramo biti disciplinovani, jer od nas zavisi dalјi razvoj situacije. Lekari preporučuju vakcinisanje protiv sezonskog gripa. U Novi Sad stigla je 21000 vakcina. Ja ću se vakcinisati, to je stvar odluke, ali pošto posredno tako može da se utiče na epidemiju, mislim da je i stvar odgovornosti – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević. Prilikom posete gradilištu predstavnicima Službe opšte medicine uručene su uniforme koje su kuplјene iz donacije Vlade Slovačke Republike za sve zaposlene u Domu zdravlјa ''Novi Sad''.

- Gradonačelnik je u saradnji sa ambasadom Slovačke Republike obezbedio 2968000 dinara za nabavku 2588 delova uniforme koju će dobiti svi zaposleni u Domu zdravlјa, a istu takvu donaciju dobio je i Zavod za hitnu medicinsku pomoć. Na limanskom objektu radovi se odvijaju i brže nego što je planirano, a kada bude završena njegova rekonstrukcija, biće to ponos ovog grada. Zaposleni u Domu zdravlјa su se divovski borili u prethodnih šest meseci, od spremačice do poslednjeg doktora u kovid ambulanatama, i njihovom zaslugom Novi Sad ima dobre rezultate u borbi sa epidemijom – rekao je Veselin Bojat.

Prema rečima člana Gradskog veća za zdravstvo dr Dragana Stajića, Grad će još više i bolјe ulagati u primarnu zdravstvenu zaštitu koja je osnova lečenja stanovništva. On se zahvalio predstavnicima medija što doprinose razvijanju svesti o značaju primarne zdravstvene zaštite.

Novi Sad, 1. oktobar 2020. godine