Читај ми

ОБНОВЉЕН КОМУНАЛНИ ВОЗНИ ПАРК ЈКП ЧИСТОЋА

Помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Јелић и директор ЈКП „Чистоћа“ Владимир Зеленовић представили су нова комунална возила ЈКП “Чистоћа” која су била изложена на Тргу слободе.

Према речима помоћника градоначелника, ЈКП „Чистоћа“ једно је од најважнијих предузећа за комунално функционисање Града Новог Сада, због чега је Град и наменио око 100 милиона динара за обнову возног парка тог предузећа који је био у катастрофалном стању.

- Циљ нам је да Нови Сад, како му и приличи, и у погледу чистоће буде прави европски град. Овогодишњом набавком осам комуналних возила различитих намена грађани ће одмах увидети бољитак због бржег и ефикаснијег рада приликом чишћења снега, али и одношења смећа – истакао је Владимир Јелић.

Директор ЈКП „Чистоћа“ Владимир Зеленовић рекао је да је просечна старост возног парка у предузећу била преко 15 година.

- Крајем прошле године набавили смо два возила за пражњење подземних контејнера, јер је до тада једно возило, које је модификовано за те потребе, коришћено у том тренутку за пражњење 155 контејнера, и уколико би оно стало, имали бисмо велики комунални проблем. Куповином нових возила смањени су велики трошкови у виду потрошње горива, и набавке резервних делова. Улагање у обнову возног парка, омогућава квалитетније обављање наше основне делатности – истакао је Владимир Зеленовић.

Међу новим комуналним возилима представљеним у центру Новог Сада била је једна аутоцистерна за прање улица, четири ауто смећара за пражњење контејнера, два мултифункционална возила за чишћење снега и посипање соли зими, а која се лети, уз помоћ додатних прикључака користе за прање улица и тргова.

Нови Сад, 19. децембар 2013. године