Čitaj mi

OBNOVLJEN KOMUNALNI VOZNI PARK JKP ČISTOĆA

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Jelić i direktor JKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović predstavili su nova komunalna vozila JKP “Čistoća” koja su bila izložena na Trgu slobode.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika, JKP „Čistoća“ jedno je od najvažnijih preduzeća za komunalno funkcionisanje Grada Novog Sada, zbog čega je Grad i namenio oko 100 miliona dinara za obnovu voznog parka tog preduzeća koji je bio u katastrofalnom stanju.

- Cilj nam je da Novi Sad, kako mu i priliči, i u pogledu čistoće bude pravi evropski grad. Ovogodišnjom nabavkom osam komunalnih vozila različitih namena građani će odmah uvideti boljitak zbog bržeg i efikasnijeg rada prilikom čišćenja snega, ali i odnošenja smeća – istakao je Vladimir Jelić.

Direktor JKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović rekao je da je prosečna starost voznog parka u preduzeću bila preko 15 godina.

- Krajem prošle godine nabavili smo dva vozila za pražnjenje podzemnih kontejnera, jer je do tada jedno vozilo, koje je modifikovano za te potrebe, korišćeno u tom trenutku za pražnjenje 155 kontejnera, i ukoliko bi ono stalo, imali bismo veliki komunalni problem. Kupovinom novih vozila smanjeni su veliki troškovi u vidu potrošnje goriva, i nabavke rezervnih delova. Ulaganje u obnovu voznog parka, omogućava kvalitetnije obavljanje naše osnovne delatnosti – istakao je Vladimir Zelenović.

Među novim komunalnim vozilima predstavljenim u centru Novog Sada bila je jedna autocisterna za pranje ulica, četiri auto smećara za pražnjenje kontejnera, dva multifunkcionalna vozila za čišćenje snega i posipanje soli zimi, a koja se leti, uz pomoć dodatnih priključaka koriste za pranje ulica i trgova.

Novi Sad, 19. decembar 2013. godine