Читај ми

ОБИЛАЗАК ШОСО „МИЛАН ПЕТРОВИЋ“

Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић обишао је  заједно са чланом Градског већа за здравство проф. др Золтаном Хорватом и шефом Кабинета градоначелника Новог Сада Александром Петровићем ШОСО „Милан Петровић“.

- Град Нови Сад је изузетно поносан на школу „Милан Петровић“, на квалитет рада у тој установи, као и на педагошку, образовну и људску бригу запослених према ученицима ове школе - рекао је Радомир Дабетић и додао да је највећи део буџета Града намењен школству и да је прошле године то било 17 % од  буџета, односно преко 3,5 милијадре динара. 

Према речима шефа Кабинета градоначелника Новог Сада Александра Петровића, новосадска јавност је у последње време била обасипана низом непроверених, малициозних и крајње тенденциозних информација кроз саопштења Центра „Живети усправно“ која су била уперена против градске управе и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

- Они су више пута истакли да се градска управа не залаже за особе са инвалидитетом и да се праве разлике међу удружењима. Да то није тачно, говоре и чињенице да је том Удружењу ове године преко Конкурса обезбеђено из буџета преко три милиона динара, затим, да је Град Нови Сад прва локална самоуправа која је отворила Канцеларију за особе са инвалидитетом пре три месеца, да је спроведено 90% Акционог плана за побољшање услова становања у насељу Велики рит, и да је на достојан начин у Градској кући ове године обележен  Међународни дан особа са инвалидитетом. Ова школа у којој се данас налазимо, можда је и најбољи пример за суштинску бригу Града у тој области, јер је овај објекат - јединствен на Балкану и намењен управо тој популацији, изграђен управо у Новом Саду - рекао је Петровић. 

Директорка ШОСО „Милан Петровић“ Славица Марковић рекла је да се цео тим школе, уз огромну подршку Града Новог Сада, труди да увек буде корак испред у сваком погледу, а поготово када се ради о потребама ученика.

- Трудимо се да одговоримо на сваку потребу наших корисника кроз мноштво програма из области социјалне и здравствене заштите, па све до запошљавања особа са инвалидитетом. На тај начин побољшавамо квалитет живота те особе, као и његове породице – рекла је Славица Марковић и захвалила се Граду на подршци коју континуирано пружа тој установи.

Нови Сад, 19. децембар 2013. године