Čitaj mi

OBILAZAK ŠOSO „MILAN PETROVIĆ“

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić obišao je  zajedno sa članom Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltanom Horvatom i šefom Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandrom Petrovićem ŠOSO „Milan Petrović“.

- Grad Novi Sad je izuzetno ponosan na školu „Milan Petrović“, na kvalitet rada u toj ustanovi, kao i na pedagošku, obrazovnu i lјudsku brigu zaposlenih prema učenicima ove škole - rekao je Radomir Dabetić i dodao da je najveći deo budžeta Grada namenjen školstvu i da je prošle godine to bilo 17 % od  budžeta, odnosno preko 3,5 milijadre dinara. 

Prema rečima šefa Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandra Petrovića, novosadska javnost je u poslednje vreme bila obasipana nizom neproverenih, malicioznih i krajnje tendencioznih informacija kroz saopštenja Centra „Živeti uspravno“ koja su bila uperena protiv gradske uprave i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

- Oni su više puta istakli da se gradska uprava ne zalaže za osobe sa invaliditetom i da se prave razlike među udruženjima. Da to nije tačno, govore i činjenice da je tom Udruženju ove godine preko Konkursa obezbeđeno iz budžeta preko tri miliona dinara, zatim, da je Grad Novi Sad prva lokalna samouprava koja je otvorila Kancelariju za osobe sa invaliditetom pre tri meseca, da je sprovedeno 90% Akcionog plana za pobolјšanje uslova stanovanja u naselјu Veliki rit, i da je na dostojan način u Gradskoj kući ove godine obeležen  Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Ova škola u kojoj se danas nalazimo, možda je i najbolјi primer za suštinsku brigu Grada u toj oblasti, jer je ovaj objekat - jedinstven na Balkanu i namenjen upravo toj populaciji, izgrađen upravo u Novom Sadu - rekao je Petrović. 

Direktorka ŠOSO „Milan Petrović“ Slavica Marković rekla je da se ceo tim škole, uz ogromnu podršku Grada Novog Sada, trudi da uvek bude korak ispred u svakom pogledu, a pogotovo kada se radi o potrebama učenika.

- Trudimo se da odgovorimo na svaku potrebu naših korisnika kroz mnoštvo programa iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, pa sve do zapošlјavanja osoba sa invaliditetom. Na taj način pobolјšavamo kvalitet života te osobe, kao i njegove porodice – rekla je Slavica Marković i zahvalila se Gradu na podršci koju kontinuirano pruža toj ustanovi.

Novi Sad, 19. decembar 2013. godine