Читај ми

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ обишао је финалне радове на реконструкцији зграде Културног центра Новог Сада у Католичкој порти.

- Радови на обнови зграде Културног центра су у завршној фази, преостаје још унутрашње опремање зграде, а за ту намену је планирано издвајање око 50 милиона динара из буџета Града Новог Сада- рекао је том приликом Андреј Бурсаћ и нагласио да ће Новосађани добити савремено опремљен, модеран простор намењен најразновснијим културним саджајима.

Реконструкција Културног центра је започета 2008. године, и из буџета Града Новог Сада до сада је у те сврхе издвојено 121.500.000,00.
Након завршетка радова КЦНС имаће две пространије галерије, велику вишенаменску биоскопску салу са 200 места архитектонски прилагођену особама са инвалидитетом и малу биоскопску салу. Остале просторије предвиђене су за канцеларије, редакције, режију и велики Арт клуб на другом спрату са терасом, који је намењен различитим културним дешавањима као што су концерти, промоције, пројекције.

Нови Сад, 10. март, 2010. године