Čitaj mi

OBILAZAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI KULTURNOG CENTRA

Član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać obišao je finalne radove na rekonstrukciji zgrade Kulturnog centra Novog Sada u Katoličkoj porti.

- Radovi na obnovi zgrade Kulturnog centra su u završnoj fazi, preostaje još unutrašnje opremanje zgrade, a za tu namenu je planirano izdvajanje oko 50 miliona dinara iz budžeta Grada Novog Sada- rekao je tom prilikom Andrej Bursać i naglasio da će Novosađani dobiti savremeno opremljen, moderan prostor namenjen najraznovsnijim kulturnim sadžajima.

Rekonstrukcija Kulturnog centra je započeta 2008. godine, i iz budžeta Grada Novog Sada do sada je u te svrhe izdvojeno 121.500.000,00.
Nakon završetka radova KCNS imaće dve prostranije galerije, veliku višenamensku bioskopsku salu sa 200 mesta arhitektonski prilagođenu osobama sa invaliditetom i malu bioskopsku salu. Ostale prostorije predviđene su za kancelarije, redakcije, režiju i veliki Art klub na drugom spratu sa terasom, koji je namenjen različitim kulturnim dešavanjima kao što su koncerti, promocije, projekcije.

Novi Sad, 10. mart, 2010. godine