Читај ми

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ДОГРАДЊИ ШКОЛЕ "СОЊА МАРИНКОВИЋ"

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић обишао је радове који се спроводе у оквиру реновирања О.Ш. "Соња Маринковић" у Новом Саду.

- Град Нови Сад и Градска управа за образовање финансирају извођење радова на објекту који је неопходан школи "Соња Маринковић", улажући 28,5 милиона динара у доградњу објекта који ће имати преко 600 м2. Када се заврше грађевински радови и изврши опремање, нове учионице ће представљати довољан простор да сва деца редовно похађају наставу у две смене, а не у три као што је тренутно случај. Град је такође предузео иницијативу и финансира са 3 милиона динара реконструкцију електро-инсталација у старом објекту школе, ради опште безбедности. Градска управа за образовање има у својим плановима и изградњу фискултурне сале у овој школи, а томе ће се приступити након решавања спорних имовинско-правних односа. - истакао је Милан Ђукић.

Директор школе Јожеф Ач захвалио се Граду Новом Саду и истакао да ће доградњом новог крила школске зграде бити решен дугогодишњи проблем недостатка простора, односно да ће услови рада те школе бити значајно побољшани.

Нови Сад, 1. децембар 2009. године