Čitaj mi

OBILAZAK RADOVA NA DOGRADNJI ŠKOLE "SONjA MARINKOVIĆ"

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić obišao je radove koji se sprovode u okviru renoviranja O.Š. "Sonja Marinković" u Novom Sadu.

- Grad Novi Sad i Gradska uprava za obrazovanje finansiraju izvođenje radova na objektu koji je neophodan školi "Sonja Marinković", ulažući 28,5 miliona dinara u dogradnju objekta koji će imati preko 600 m2. Kada se završe građevinski radovi i izvrši opremanje, nove učionice će predstavljati dovoljan prostor da sva deca redovno pohađaju nastavu u dve smene, a ne u tri kao što je trenutno slučaj. Grad je takođe preduzeo inicijativu i finansira sa 3 miliona dinara rekonstrukciju elektro-instalacija u starom objektu škole, radi opšte bezbednosti. Gradska uprava za obrazovanje ima u svojim planovima i izgradnju fiskulturne sale u ovoj školi, a tome će se pristupiti nakon rešavanja spornih imovinsko-pravnih odnosa. - istakao je Milan Đukić.

Direktor škole Jožef Ač zahvalio se Gradu Novom Sadu i istakao da će dogradnjom novog krila školske zgrade biti rešen dugogodišnji problem nedostatka prostora, odnosno da će uslovi rada te škole biti značajno poboljšani.

Novi Sad, 1. decembar 2009. godine