Читај ми

ОБИЛАЗАК НОВОГ ПАРКА НА НОВОМ НАСЕЉУ

Среда, 24. новембар 2021. године
12.00 часова
Угао Булевара Европе и Улице Радомира Раше Радујкова

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и шеф Катедре за хортикултуру и пејзажну архитектуру Пољопривредног факултета у Новом Саду проф. др Саша Орловић који је и председник Савета градоначелника за озелењавање, обићи ће нови парк на Новом насељу.

У оквиру изградње инфраструктуре и партерног уређења у парку су обезбеђени канализациона и водоводна мрежа, електроенергетске и телекомуникационе инсталације, заливни систем, бунар, пешачке стазе и платои, фонтана на улазу у парк и две фонтане у централном делу парка, два пешачка моста, парковска чесма, јавни тоалет, јавно осветљење, два дечија игралишта, теретана на отвореном, терен за боћање, сто за шах, као и урбани мобилијар и простор за истрчавање паса.

Хортикултурно уређење парка реализује ЈКП „Градско зеленило“ уз заједничко финансирање Града Новог Сада и Министарства за заштиту животне средине. До сада је посађено 9424 комада перена и сезонског цвећа и 1486 комада шибља, а подигнут је травњак на свим слободним површинама (26,985 м²). У току је садња шибља и дрвећа, а у укупно ће бити посађено 635 стабала лишћарског и четинарског дрвећа.

Изграђене су и ободне саобраћајнице око парка и то: саобраћајница са западне стране која представља продужетак Улице Милана Јешића Ибре и саобраћајница са источне стране према Булевару Европе у укупној дужини од 750м. Такође изграђене су пешачке стазе око парка у укупној дужини од 900м, паркинзи дуж источне саобраћајнице, водоводна и канализациона мрежа, као и јавно осветљење.

Нови Сад, 23. новембар 2021. године