Čitaj mi

OBILAZAK NOVOG PARKA NA NOVOM NASELjU

Sreda, 24. novembar 2021. godine
12.00 časova
Ugao Bulevara Evrope i Ulice Radomira Raše Radujkova

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i šef Katedre za hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Polјoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Saša Orlović koji je i predsednik Saveta gradonačelnika za ozelenjavanje, obići će novi park na Novom naselјu.

U okviru izgradnje infrastrukture i parternog uređenja u parku su obezbeđeni kanalizaciona i vodovodna mreža, elektroenergetske i telekomunikacione instalacije, zalivni sistem, bunar, pešačke staze i platoi, fontana na ulazu u park i dve fontane u centralnom delu parka, dva pešačka mosta, parkovska česma, javni toalet, javno osvetlјenje, dva dečija igrališta, teretana na otvorenom, teren za boćanje, sto za šah, kao i urbani mobilijar i prostor za istrčavanje pasa.

Hortikulturno uređenje parka realizuje JKP „Gradsko zelenilo“ uz zajedničko finansiranje Grada Novog Sada i Ministarstva za zaštitu životne sredine. Do sada je posađeno 9424 komada perena i sezonskog cveća i 1486 komada šiblјa, a podignut je travnjak na svim slobodnim površinama (26,985 m²). U toku je sadnja šiblјa i drveća, a u ukupno će biti posađeno 635 stabala lišćarskog i četinarskog drveća.

Izgrađene su i obodne saobraćajnice oko parka i to: saobraćajnica sa zapadne strane koja predstavlјa produžetak Ulice Milana Ješića Ibre i saobraćajnica sa istočne strane prema Bulevaru Evrope u ukupnoj dužini od 750m. Takođe izgrađene su pešačke staze oko parka u ukupnoj dužini od 900m, parkinzi duž istočne saobraćajnice, vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i javno osvetlјenje.

Novi Sad, 23. novembar 2021. godine