Читај ми

ОБЕЗБЕЂЕНА ДОДАТНА СРЕДСТВА ЗА БОЦКЕ

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство одобрио је суфинансирање пројекта са којим је Град Нови Сад као локална самоуправа аплицирала на „Конкурс о додели бесповратних средстава за изградњу, санацију и реконструкцију водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације на територији АП Војводине у 2019. години“.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић заједно са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вуком Радојевићем, уручио је уговоре представницима локалних самоуправа које су добиле средства, а у име Града Новог Сада уговор је потписао члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић.

Уговором су регулисани међусобни односи уговорних страна у коришћењу средстава за финансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини у 2019. години, и то за реализацију пројекта „Водоснабдевање насеља Боцке (прва зона водоснабдевања јужно од пута IIA реда 119)“.

-Настављамо добру сарадњу са Покрајинском владом и ово је само још један у низу пројеката који успешно реализујемо. Драго ми је што је Нови Сад једна од локалних самоуправа која је добила бесповратна средства у износу од скоро 20 милиона динара, што је и максималан износ који по једном пројекту за водне објекте у јавној својини одобрава Секретаријат. Поред овог износа Град Нови Сад обезбеђује додатних 53 милиона динара за почетак радова на изградњи 5,5 km водоводне мреже у насељу Боцке, и још 135 милиона динара за изградњу 6,4 km канализационе мреже у том насељу. Настављамо да ширимо комуналну инфраструктуру у све делове града, а сређивање и изградња канализационе и водоводне мреже у Боцкама је вишедеценијски проблем који ће коначно бити решен – рекао је Владимир Стојковић.

Нови Сад, 31. мај 2019. године