Читај ми

ОБЕЗБЕЂИВАЊЕ НОВИХ ПРИВРЕДНИХ ЗОНА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је завршне радове на изградњи првог објекта у Комплексу производно занатских и магацинских простора на потезу Римски Шанчеви. До сада је изграђена хала, у току су радови на изградњи санитарних чворова и канцеларијског простора, а предстоји партерно уређење и прикључак објекта на инфраструктуру.


- Новом Саду су потребне нове привредне зоне, и због тога смо одлучили да паралелно радимо на обезбеђивању две локације. Једна је уз ауто пут где нам је потребан већи комплекс замљишта, минимум 60 хектара. То радимо у сарадњи са Владом Републике Србије, и у формалном смислу посао приводимо крају. Ово је друга локација, на којој градимо мултифукционалне хале које ћемо, након завршетка изградње, понудити привредницима под повлашћеним условима како би отварали нова радна места. У овој години градићемо и на 3500 метара квадратних површине иза ове хале, а паралелно ћемо радити пројекат за 4 хектара земљишта које се налази у непосредној близини – истакао је градоначелник Павличић, и додао да ће се у наредном периоду издвајати више новца за овакве намене, с обзиром на то да су у протеклом периоду реализовани велики инфраструктурни пројекти.


Изградњом оваквог Комплекса ствара се могућност да се на једном доступном ванградском локалитету нађе обједињен пословно индустријско занатски центар од великог значаја за потребе становништва, а план је да се подстакне развој мале привреде у Новом Саду.Укупна планирана површина Комплекса је око 50.000 м2. Површина првог објекта ће бити око 1260м2, а објекат ће бити састављен од комплекса магацина са свим пратећим садржајима, канцеларијама, прилазним путевима и комплетном инфраструктуром.


Нови Сад, 23. април 2012. године