Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНО ПОЛА ВЕКА ПОСТОЈАЊА И РАДА АКУД СОЊА МАРИНКОВИЋ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је Свечаној академији поводом 50 година постојања и рада АКУД „Соња Маринковић“. Академско културно - уметничко друштво "Соња Маринковић" основано је на Универзитету у Новом Саду 1962. године, а данас је једно од квалитетнијих аматерских колектива у нашој земљи, о чему сведоче и највиша светска и државна признања са бројних фестивала и такмичења.

- Оркестар хармоника, народни оркестар, мешовити хор, фолклорни ансамбл, само су део ове праве новосадске приче која доприноси пуноћи културне понуде нашег града. Небројане су државне и светске награде и признања које говоре о успеху АКУД Соња Маринковић. Желим да традиција дуга пола века буде настављена, и да генерације Новосађана и даље стасавају градећи своју личност кроз уметничке и културне програме овог друштва – истакао је градоначелник Павличић којем је уручена захвалница за подршку коју Град пружа АКУД Соња Маринковић.

У оквиру Свечане академије на Сцени „Пера Добриновић" у Српском народном позоришту уприличен је културно уметнички програм у којем су учествовали Оркестар хармоника, Мешовити хор, Академско позориште, Тамбурашки оркестар, Народни оркестар, Велики народни оркестар и Фолклорни ансамбл.

 

Нови Сад, 20. април 2012. године