Čitaj mi

OBELEŽENO POLA VEKA POSTOJANjA I RADA AKUD SONjA MARINKOVIĆ

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić prisustvovao je Svečanoj akademiji povodom 50 godina postojanja i rada AKUD „Sonja Marinković“. Akademsko kulturno - umetničko društvo "Sonja Marinković" osnovano je na Univerzitetu u Novom Sadu 1962. godine, a danas je jedno od kvalitetnijih amaterskih kolektiva u našoj zemlji, o čemu svedoče i najviša svetska i državna priznanja sa brojnih festivala i takmičenja.

- Orkestar harmonika, narodni orkestar, mešoviti hor, folklorni ansambl, samo su deo ove prave novosadske priče koja doprinosi punoći kulturne ponude našeg grada. Nebrojane su državne i svetske nagrade i priznanja koje govore o uspehu AKUD Sonja Marinković. Želim da tradicija duga pola veka bude nastavljena, i da generacije Novosađana i dalje stasavaju gradeći svoju ličnost kroz umetničke i kulturne programe ovog društva – istakao je gradonačelnik Pavličić kojem je uručena zahvalnica za podršku koju Grad pruža AKUD Sonja Marinković.

U okviru Svečane akademije na Sceni „Pera Dobrinović“ u Srpskom narodnom pozorištu upriličen je kulturno umetnički program u kojem su učestvovali Orkestar harmonika, Mešoviti hor, Akademsko pozorište, Tamburaški orkestar, Narodni orkestar, Veliki narodni orkestar i Folklorni ansambl.

 

Novi Sad, 20. april 2012. godine