Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНИ СЛАВА И ДАН ЖАНДАРМЕРИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је манифестацији поводом обележавања Дана и славе јединице Жандармерије која је одржана у новосадском одреду Жандармерије. Поред бројних званица прослави су такође присуствовали министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Небојша Стефановић и председник Покрајинске владе Игор Мировић. Током манифестације градоначелнику Милошу Вучевићу је уручена Плакета у знак захвалности за велику подршку коју Град Нови Сад пружа раду органа безбедности.

- Главни приоритет свих нас је безбедност грађана. Настојимо да што више помогнемо рад органа задужених за јавни ред и мир и за безбедност и да имамо што бољу сарадњу са њима. Честитам свим припадницима Жандармерије њихов Дан и славу уз велику захвалност што су посвећени очувању мира, спречавању криза али и реаговању ако се исте појаве. Њихов посао носи велике ризике, и треба им честитати на храбрости, пожртвованости и спремности да штите све грађане Србије у ванредним ситуацијама – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Жандармерија је организациона јединица Дирекције полиције у Министарству унутрашњих послова која планира, организује и извршава најсложеније безбедносне задатке на целој територији Републике Србије у случајевима сузбијања тероризма, обезбеђивања јавног реда и мира у ситуацијама високог ризика и обезбеђења јавних скупова високог ризика. Такође пружа помоћ у ванредним ситуацијама вршећи спасилачку службу.

Нови Сад, 28. јун 2016. године