Čitaj mi

OBELEŽENI SLAVA I DAN ŽANDARMERIJE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je manifestaciji povodom obeležavanja Dana i slave jedinice Žandarmerije koja je održana u novosadskom odredu Žandarmerije. Pored brojnih zvanica proslavi su takođe prisustvovali ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Tokom manifestacije gradonačelniku Milošu Vučeviću je uručena Plaketa u znak zahvalnosti za veliku podršku koju Grad Novi Sad pruža radu organa bezbednosti.

- Glavni prioritet svih nas je bezbednost građana. Nastojimo da što više pomognemo rad organa zaduženih za javni red i mir i za bezbednost i da imamo što bolјu saradnju sa njima. Čestitam svim pripadnicima Žandarmerije njihov Dan i slavu uz veliku zahvalnost što su posvećeni očuvanju mira, sprečavanju kriza ali i reagovanju ako se iste pojave. Nјihov posao nosi velike rizike, i treba im čestitati na hrabrosti, požrtvovanosti i spremnosti da štite sve građane Srbije u vanrednim situacijama – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Žandarmerija je organizaciona jedinica Direkcije policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova koja planira, organizuje i izvršava najsloženije bezbednosne zadatke na celoj teritoriji Republike Srbije u slučajevima suzbijanja terorizma, obezbeđivanja javnog reda i mira u situacijama visokog rizika i obezbeđenja javnih skupova visokog rizika. Takođe pruža pomoć u vanrednim situacijama vršeći spasilačku službu.

Novi Sad, 28. jun 2016. godine