Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ГРАДА НОВОГ САДА ЂУРЂИЦ

Поводом славе Града Новог Сада Ђурђиц, у Свечаној сали Градске куће уприличено је сечење славског колача у присуству бројних званица. У свечаном чину учествовали су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и високопречасни протојереј Станимир Поповић из Епархије Бачке Српске православне цркве. Директор Новосадског сајма др Драган Лукач преузео је кумство од Срђана Кружевића и тиме постао нови кум славе Града.

- Град Нови Сад данас на један скроман, али достојанствен начин обележава славу Ђурђиц. Број гостију је импозантан, a посебно радује присуство представника свих највећих конфесија у нашем граду чиме јасно шаљемо сигнал да ово није празник једне вере и религије него је заиста празник свих Новосађана. Најважније је да се окупимо око нашег заштитника, као што се породице окупљају, и да једном годишње како доликује обележимо нашу заједничку славу. Велико ми је задовољство што је ове године од кума славе Драгана Лукача потекла иницијатива да се нагласи хуманитарна нота данашњег дана и да се део новца профитабилних, али корпоративно-социјално одговорних компанија усмери онима којма је он најпотребнији - рекао је градоначелник Вучевић и честитао свим Новосађанима славу Града Ђурђиц.

Кум славе др Драган Лукач рекао је да ће се у сарадњи Кабинета градоначелника и компаније на чијем је челу, реализовати идеја да  се од ове године промени пракса и да новац намењен за свечарске ручкове и вечере поводом славе, буде усмерен породицама које празнују данашњи дан, а нису у материјалној могућности да га прославе. Он је рекао да ће препоручити и другим новосадским фирмама да у току целе године учествују у тој акцији.

Поводом славе Града Новог Сада Ђурђиц, у недељу 17. новембра у Студију М биће одржан традиционални, девети по реду хуманитарни концерт, који Српска Православна Црквена општина новосадска организује у сарадњи са Јеврејском општином, Римокатоличком жупном црквом Име Маријино, Словачком евангелистичком Црквом, Хришћанском реформаторском Црквом и Исламском заједницом Србије. Хуманитарни концерт ће почети у 19 часова у Студију М.

Нови Сад, 16. новембар 2013. године