Čitaj mi

OBELEŽENA SLAVA GRADA NOVOG SADA ĐURĐIC

Povodom slave Grada Novog Sada Đurđic, u Svečanoj sali Gradske kuće upriličeno je sečenje slavskog kolača u prisustvu brojnih zvanica. U svečanom činu učestvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i visokoprečasni protojerej Stanimir Popović iz Eparhije Bačke Srpske pravoslavne crkve. Direktor Novosadskog sajma dr Dragan Lukač preuzeo je kumstvo od Srđana Kruževića i time postao novi kum slave Grada.

- Grad Novi Sad danas na jedan skroman, ali dostojanstven način obeležava slavu Đurđic. Broj gostiju je impozantan, a posebno raduje prisustvo predstavnika svih najvećih konfesija u našem gradu čime jasno šaljemo signal da ovo nije praznik jedne vere i religije nego je zaista praznik svih Novosađana. Najvažnije je da se okupimo oko našeg zaštitnika, kao što se porodice okupljaju, i da jednom godišnje kako dolikuje obeležimo našu zajedničku slavu. Veliko mi je zadovoljstvo što je ove godine od kuma slave Dragana Lukača potekla inicijativa da se naglasi humanitarna nota današnjeg dana i da se deo novca profitabilnih, ali korporativno-socijalno odgovornih kompanija usmeri onima kojma je on najpotrebniji - rekao je gradonačelnik Vučević i čestitao svim Novosađanima slavu Grada Đurđic.

Kum slave dr Dragan Lukač rekao je da će se u saradnji Kabineta gradonačelnika i kompanije na čijem je čelu, realizovati ideja da se od ove godine promeni praksa i da novac namenjen za svečarske ručkove i večere povodom slave, bude usmeren porodicama koje praznuju današnji dan, a nisu u materijalnoj mogućnosti da ga proslave. On je rekao da će preporučiti i drugim novosadskim firmama da u toku cele godine učestvuju u toj akciji.

Povodom slave Grada Novog Sada Đurđic, u nedelju 17. novembra u Studiju M biće održan tradicionalni, deveti po redu humanitarni koncert, koji Srpska Pravoslavna Crkvena opština novosadska organizuje u saradnji sa Jevrejskom opštinom, Rimokatoličkom župnom crkvom Ime Marijino, Slovačkom evangelističkom Crkvom, Hrišćanskom reformatorskom Crkvom i Islamskom zajednicom Srbije. Humanitarni koncert će početi u 19 časova u Studiju M.

Novi Sad, 16. novembar 2013. godine