Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ПОЖАРА У „КОНТРАСТУ“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић положио је цвеће на спомен-обележје жртвама трагичног пожара у некадашњој дискотеци „Контраст”, у којој је пре дванаест година животе изгубило шесторо младих.

- 1. април 2012. године је један од најтужнијих датума у историји Новог Сада. Живот је тада изгубило шесторо младих људи и свесни смо да ништа изговорено не може утешити њихове породице, али је важно да знају да саосећамо и да ћемо им увек, колико год можемо, бити подршка. Поред овог спомен-обележја у виду симболичног модела противпожарног степеништа, које је поставио Град 2016. године, где полажемо венце, на месту некадашње дискотеке подићи ћемо и меморијални парк - Паметни еко парк младости, све у циљу неговања културе сећања на жртве више пожара у нашем граду. Овај датум нас сећа, али и опомиње. Читава заједница мора да се понаша одговорно ради превенције оваквих трагедија - рекао је градоначелник и додао да је на свима одговорност да се оваква несрећа никада више не догоди - Морамо уложити сву пажњу и снагу у спречавање и најмање могућности да се нека несрећа догоди, да се никада више наш град не завије у црно – рекао је градоначелник Ђурић

Отац страдале Тамаре, Бранко Миладиновић, који је и оснивач Удружења грађана „Истина-Тамарини закони“ рекао је да је једина жеља родитеља страдалих, да се на свим ниовима успостави одговорност, да би будуће генерације живеле у цивилизованом друштву.

- Ово је једна опомена, која треба да натера друштво на превенцију и едукацију будућих поколења која треба да живе у цивилизованом друштву. Локална самоуправа је дала свој допринос, а ја се надам да ћемо до идуће године реализовати изградњу меморијалног парка, у знак сећања на свих 18 жртава из четири велика пожара која су задесила Нови Сад претходних година, а то су пожари у „Контрасту“, „Лаунџу“, „Радничком универзитету“ и у хотелу „Путник“ - истакао је Бранко Миладиновић.

Нови Сад, 1. април 2024. године