Čitaj mi

OBELEŽENA GODIŠNJICA POŽARA U „КONTRASTU“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić položio je cveće na spomen-obeležje žrtvama tragičnog požara u nekadašnjoj diskoteci „Кontrast”, u kojoj je pre dvanaest godina živote izgubilo šestoro mladih.

- 1. april 2012. godine je jedan od najtužnijih datuma u istoriji Novog Sada. Život je tada izgubilo šestoro mladih ljudi i svesni smo da ništa izgovoreno ne može utešiti njihove porodice, ali je važno da znaju da saosećamo i da ćemo im uvek, koliko god možemo, biti podrška. Pored ovog spomen-obeležja u vidu simboličnog modela protivpožarnog stepeništa, koje je postavio Grad 2016. godine, gde polažemo vence, na mestu nekadašnje diskoteke podići ćemo i memorijalni park - Pametni eko park mladosti, sve u cilju negovanja kulture sećanja na žrtve više požara u našem gradu. Ovaj datum nas seća, ali i opominje. Čitava zajednica mora da se ponaša odgovorno radi prevencije ovakvih tragedija - rekao je gradonačelnik i dodao da je na svima odgovornost da se ovakva nesreća nikada više ne dogodi - Moramo uložiti svu pažnju i snagu u sprečavanje i najmanje mogućnosti da se neka nesreća dogodi, da se nikada više naš grad ne zavije u crno – rekao je gradonačelnik Đurić

Otac stradale Tamare, Branko Miladinović, koji je i osnivač Udruženja građana „Istina-Tamarini zakoni“ rekao je da je jedina želja roditelja stradalih, da se na svim niovima uspostavi odgovornost, da bi buduće generacije živele u civilizovanom društvu.

- Ovo je jedna opomena, koja treba da natera društvo na prevenciju i edukaciju budućih pokolenja koja treba da žive u civilizovanom društvu. Lokalna samouprava je dala svoj doprinos, a ja se nadam da ćemo do iduće godine realizovati izgradnju memorijalnog parka, u znak sećanja na svih 18 žrtava iz četiri velika požara koja su zadesila Novi Sad prethodnih godina, a to su požari u „Кontrastu“, „Laundžu“, „Radničkom univerzitetu“ i u hotelu „Putnik“ - istakao je Branko Miladinović.

Novi Sad, 1. april 2024. godine