Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНА 25. ГОДИШЊИЦА ПОГИБИЈЕ ОЛЕГА НАСОВА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић положио је венац на спомен-обележје код Варадинског моста, у знак сећања на погинулог Олега Насова, који је настрадао 1. априла 1999. године током НАТО агресије.

- На данашњи дан, пре тачно 25 година, у 5 часова ујутро, бомбардери НАТО пакта су ракетним пројектилима срушили Варадински мост на Дунаву, а управо у том тренутку на њему се нашао Олег Насов. Годишњицу његове погибије и ове године обележавамо са његовом породицом. Данас заједно тугујемо и сећамо се Олега и свих невиних жртава НАТО агресије. Град Нови Сад никада неће заборавити своје трагично страдале суграђане, као ни бесмисао који је владао те 1999. године и неправду нанету нашој земљи и народу – рекао је градоначелник и заједно са члановима породице Олега Насова положио венац на спомен-обележје.

Градоначелник Новог Сада закључио је да овај трагичан догађај никада не сме бити заборављен, јер је то обавеза према будућим генерацијама, али и према онима који су невино изгубили животе, како се страдања више никада не би поновила. Он је нагласио да су мир и стабилност једне државе непроцењиви и да представљају императив који обезбеђује друштву бољу перспективу и светлију будућност.

Нови Сад, 1. април 2024. године