Čitaj mi

OBELEŽENA 25. GODIŠNjICA POGIBIJE OLEGA NASOVA

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić položio je venac na spomen-obeležje kod Varadinskog mosta, u znak sećanja na poginulog Olega Nasova, koji je nastradao 1. aprila 1999. godine tokom NATO agresije.

- Na današnji dan, pre tačno 25 godina, u 5 časova ujutro, bombarderi NATO pakta su raketnim projektilima srušili Varadinski most na Dunavu, a upravo u tom trenutku na njemu se našao Oleg Nasov. Godišnjicu njegove pogibije i ove godine obeležavamo sa njegovom porodicom. Danas zajedno tugujemo i sećamo se Olega i svih nevinih žrtava NATO agresije. Grad Novi Sad nikada neće zaboraviti svoje tragično stradale sugrađane, kao ni besmisao koji je vladao te 1999. godine i nepravdu nanetu našoj zemlji i narodu – rekao je gradonačelnik i zajedno sa članovima porodice Olega Nasova položio venac na spomen-obeležje.

Gradonačelnik Novog Sada zaključio je da ovaj tragičan događaj nikada ne sme biti zaboravljen, jer je to obaveza prema budućim generacijama, ali i prema onima koji su nevino izgubili živote, kako se stradanja više nikada ne bi ponovila. On je naglasio da su mir i stabilnost jedne države neprocenjivi i da predstavljaju imperativ koji obezbeđuje društvu bolju perspektivu i svetliju budućnost.

Novi Sad, 1. april 2024. godine