Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић присуствовао је обележавању 1. марта Светског дана цивилне заштите, које организују Град Нови Сад и Управа за ванредне ситуације у Новом Саду. Обележавањем овог датума Град Нови Сад и Сектор за ванредне ситуације Министарства унтрашњих послова Републике Србије желе да допринесу подизању нивоа свести о значају припремљености грађана и њиховом препознавању безбедносних и заштитних мера у случају елементарних непогода и других несрећа и опасности.

- Град Нови Сад у великој мери сарађује са Сектором за цивилну заштиту по питању многих ствари и пројеката. Улога локалне самоуправе јесте да појача финансијску и логистичку подршку Сектору цивилне заштите али и да активном политиком промоције превентивног деловања утиче на свест грађана да знају више о цивилној заштити и да препознају неопходност да сви као појединци, правна лица, установе и институције и организације будемо јединствени у заштити од свих потенцијалних ризика и опасности – истакао је помоћник градоначелника Вања Вученовић.

Програм обележавања Светског дана цивилне заштите подразумевао је и уручење Захвалница цивилне заштите као и презентацију активности везаних за обуку специјализованих јединица цивилне заштите у 2013. години.

Догађају су присуствовали и предстваници Војске, Полиције, Јужнобачког управног округа, Црвеног крста и Ватрогасног савеза Града Новог Сада. Начелник Управе за ванредне ситуације Бошко Пилиповић захвалио се присутнима на доприносу цивилној заштити истичући да она поново добија на значају у Републици Србији и да се интензивно ради на успостављању правовременог и ефикасног одговора друштва на изазове и ризике, формирањем добро опремљених и обучених оперативних снага.

Нови Сад, 28. фебруар 2014. године