Čitaj mi

OBELEŽEN SVETSKI DAN CIVILNE ZAŠTITE

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović prisustvovao je obeležavanju 1. marta Svetskog dana civilne zaštite, koje organizuju Grad Novi Sad i Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu. Obeležavanjem ovog datuma Grad Novi Sad i Sektor za vanredne situacije Ministarstva untrašnjih poslova Republike Srbije žele da doprinesu podizanju nivoa svesti o značaju pripremljenosti građana i njihovom prepoznavanju bezbednosnih i zaštitnih mera u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća i opasnosti.

- Grad Novi Sad u velikoj meri sarađuje sa Sektorom za civilnu zaštitu po pitanju mnogih stvari i projekata. Uloga lokalne samouprave jeste da pojača finansijsku i logističku podršku Sektoru civilne zaštite ali i da aktivnom politikom promocije preventivnog delovanja utiče na svest građana da znaju više o civilnoj zaštiti i da prepoznaju neophodnost da svi kao pojedinci, pravna lica, ustanove i institucije i organizacije budemo jedinstveni u zaštiti od svih potencijalnih rizika i opasnosti – istakao je pomoćnik gradonačelnika Vanja Vučenović.

Program obeležavanja Svetskog dana civilne zaštite podrazumevao je i uručenje Zahvalnica civilne zaštite kao i prezentaciju aktivnosti vezanih za obuku specijalizovanih jedinica civilne zaštite u 2013. godini.

Događaju su prisustvovali i predstvanici Vojske, Policije, Južnobačkog upravnog okruga, Crvenog krsta i Vatrogasnog saveza Grada Novog Sada. Načelnik Uprave za vanredne situacije Boško Pilipović zahvalio se prisutnima na doprinosu civilnoj zaštiti ističući da ona ponovo dobija na značaju u Republici Srbiji i da se intenzivno radi na uspostavljanju pravovremenog i efikasnog odgovora društva na izazove i rizike, formiranjem dobro opremljenih i obučenih operativnih snaga.

Novi Sad, 28. februar 2014. godine