Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА

Поводом Светског дана деце оболеле од рака Национално удружење родитеља деце оболеле од рака „НУРДОР“ организовало је хуманитарни скуп на Тргу слободе у Новом Саду, али и на трговима, у главним улицама и шеталиштима у 40 градова широм Србије.

Реч је о кампањи „И ја се борим“, коју је Удружење започело почетком 2016. године, а која има за циљ подизање свести јавности о малигним обољењима код деце, и позив је за подршку великом пројекту од националног значаја – изградњи новог дечјег хемато-онколошког одељења при Клиници за дечје интерне болести у Нишу. Покровитељ кампање је Министарство здравља Републике Србије.

Хуманитарном скупу на Тргу слободе присуствовао је и помоћник градоначелника Новог Сада Иван Силер.

- Здравље нема цену, али нажалост лечење, поготову лечење тешких болести, има цену, и веома је висока. Зато смо  данас овде, да свако од нас у складу са својим могућностима допринесе оздрављењу оболеле деце, и да заједничким снагама омогућимо најбоље услове за њихово лечење. Такође, ту смо и да их бодримо, да их охрабримо и да покажемо да смо уз њих, да нису сами. Позивам све оне који могу да помогну, а посебно велике компаније да искажу друштвену одговорност на најбољи могући начин, и да сачувају дечје животе – истакао је Силер.

На штандовима „НУРДОР“ волонтера поред донаторских кутија могао се наћи и информативни материјал, а тачно у 13 часова пуштени су балони као симболична подршка за све малишане који се лече, и у знак сећања на оне који више нису са нама.

Нови Сад, 15. фебруар 2017. године